Инспекция на строителството на Хемус, но не от властта, а от

...
Инспекция на строителството на Хемус, но не от властта, а от
Коментари Харесай

Велико Желев: Не се срамуваме от това, което строим

Инспекция на строителството на  " Хемус ", само че не от властта, а от предприемача Велико Желев. Председателят на Управителния съвет на фирма  " Хидрострой ", която строи част от автомагистралата, беше задържан при започване на тази седмица, a по-късно - пуснат на независимост против 20 000 лева гаранция. Обвинението против него е за насила и нанасяне на телесна щета на негов към този момент някогашен чиновник.

Желев самичък пожела да даде брифинг за публицисти в сектор от ЛОТ 1 на автомагистралата. 

“Ние не се срамим от това, което строим по пътищата ”, съобщи той. Желев изясни, че в сектор 1 “Хидрострой ” има контракти за доставки на материали и техника.

“Имаше въпроси за задатъците. На този сектор имаме два контракта на обща стойност 213 411 734 лева До момента имаме актувани 136 265 665 лева Това са вложени сертифицирани пари или изпълнено 75% от трасето. Ние сме получили прословутия задатък за този сектор - 76 597 509 лева без Данък добавена стойност. От документите, които сме изработили, са приспаднати 49 240 956 лева И остава задатък за възобновяване на стойност 27 356 352 лева ”, уточни Желев.

Той изясни още, че  “Хидрострой ” се е явила на търгове, извършени от държавната компания “Автомагистрали ”, за 9 от лотовете. “По решение на държавното управление страната подписа контракт с “Автомагистрали ”. Държавната компания “Автомагистрали ” организира търгове, предложения над 17 компании да вземат участие. Ние участвахме на 9 от лотовете. От тези 9 лота, ние бяхме определени с най-ниски цени от компанията “Автомагистрали ” за работа, доставки на материали, наем на техника на два от лотовете ”, разясни Желев. 
Той сподели фрагменти от охранителни камери от офиса на компанията. Според изказванията на предприемача на видеото се вижда подалият сигнала против него - Благой Андонов.
По думите на Желев ексслужителят напуща офиса на " Хидрострой ” " жив и здрав ". Според предприемача видеото е от момента, след който Андонов твърди, че е бил обичай.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР